Earth Day – vandaag 22 april

Vandaag 22 april vieren we onze dierbare moeder aarde, officieel genaamd ‘Earth Day‘. Laat ons op z’n minst op deze dag even de tijd nemen om na te denken over hoe we met onze ‘earth’ omgaan en wat we beter kunnen doen, als individu maar ook als team, bedrijf, etc. Er is namelijk geen planeet B.

Bij Xperal laten we deze dag ook niet onopgemerkt voorbijgaan. Door corona zijn er helaas geen evenementen om deze Earth Day groots te vieren. Maar terwijl je thuis of op kantoor zit, kun je nog steeds iets doen voor een betere planeet. We geven je tips:

Zaai voor de bijen
Op 22 april is het ook Nationale Zaaidag. Ook al zitten we binnen, de natuur gaat gewoon door. Aandacht voor biodiversiteit en het helpen van de bijen en andere bestuivers is belangrijk.

Ruim zwerfvuil op
Samen met vrienden de grachten en de stranden opschonen kan nu niet, maar je kunt wel op je dagelijkse wandeling een vuilniszakje en prikstok meenemen en zwerfvuil in je eigen omgeving oprapen en recyclen. Hoe klein je bijdrage misschien ook is, alle kleine beetjes helpen!

Repareer en onderhoud je spullenDoor apparaten goed te onderhouden en kapotte spullen te (laten) repareren zorg je voor minder afval en heb je ook nog eens langer plezier van je aankopen. En het is natuurlijk goed voor het milieu. Al zijn er ook apparaten die je beter wel kunt vervangen, omdat ze de laatste jaren veel energiezuiniger zijn geworden.

Kies voor groene stroom
Met een overstap op groene stroom bespaar je tot wel 4 ton CO2. Dat is vergelijkbaar met 28 keer naar Parijs vliegen. Jouw overstap van grijze naar groene stroom levert dus een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering.

Verduurzaam je huis
Natuurlijk is het mooi als je overstapt op zonnepanelen (dat vinden wij fijn ;-)) of een warmtepomp, maar het kan ook minder ingrijpend. Begin bijvoorbeeld eens met een tochtstrip op de voordeur, een tochtborstel voor je brievenbus en je gordijnen achter de verwarming

Related Post