Recycling zonnepanelen

Zonnepanelen
Zonnepanelen kunnen wel tot 40 jaar op het dak liggen. Maar net als batterijen verouderen de panelen, brengen ze na verloop van tijd minder zonne-energie op en worden ze vervangen. Bij de aanschaf van een paneel wordt verwijderingsbijdrage afgedragen, deze financiert het systeem van recyclen. Daarnaast moeten elektronische producten voldoen aan de AEEA wetgeving, waarbij het van belang is dat er financiële regeling is om oude producten op een goede manier te verwerken.

 

Recycling
Recycling van zonnepanelen wordt gedaan door alle paneelonderdelen te scheiden. Dit zorgt ervoor dat tot wel 96% van een paneel hergebruikt kan worden.
Zonnepanelen bestaan uit:
Silicium het hoofdbestandsdeel van zand. Dit materiaal is eenvoudig te recyclen en wordt vaak gesmolten met nieuw silicium voor nieuwe zonnepanelen.
Glas wordt op dezelfde manier gerecycled als het glas dat u naar de glasbak brengt. Het glas wordt opnieuw versmolten voor bijvoorbeeld glazen, potjes en flessen.
Het aluminium in het zonnepaneel kan vaak 100 procent gerecycled worden. Het wordt omgesmolten en kan zo oneindig opnieuw gebruikt worden.
Koperdraden, vaak kunnen deze draden opnieuw worden gebruikt als kabel of koperdraad.

Related Post