Reinigen zonnepanelen

 

Stof, pollen, stuifmeel of bladeren kunnen o.a. oorzaak zijn van vieze panelen. Ook door het gebruik van luchtwassers en ventilatoren kan er extra vuil op de zonnepanelen komen.

Daarom kan het verstandig zijn om de zonnepanelen regelmatig te controleren op vuil en minstens 1 keer per jaar schoon te maken, om een goede efficiëntie te garanderen. Onderzoek heeft aangetoond dat na het reinigen de opbrengst minimaal 3% hoger kan zijn.
Daarnaast kan het een goed idee zijn om uw zonnepanelen in de herfst extra te controleren om te kijken of er bladeren op uw zonnepanelen liggen. Deze bladeren kunnen het zonlicht blokkeren en u doet er dan ook goed aan om het blad op uw zonnepanelen te verwijderen.

 

Het is dus slim om uw zonnepanelen minimaal 1 keer per jaar schoon te maken. maar hoe kunt u dit het beste aanpakken? Het is belangrijk dat het schoonmaken van uw zonnepanelen zorgvuldig gebeurt. U kunt de zonnepanelen namelijk ernstig beschadigen als u een verkeerde methode gebruikt.

Xperal heeft voor het reinigen van de zonnepanelen een innovatief reinigingssysteem aangekocht. 

Diverse inzetmogelijkheden ook bij moeilijk toegankelijke dakoppervlaktes en glasdaken – veilig en zeer rendabel ontworpen. Door één persoon op te bouwen en te besturen. Dankzij de intelligente modulaire opbouw altijd eenvoudig en snel gebruiksklaar.

Xperal komt bij u om de panelen te reinigen, met Osmosewater*. Tegelijkertijd kijken wij uw complete installatie na, omvormers worden gecontroleerd en alles op werking gecontroleerd.

  • Osmosewater is water waaruit verontreinigingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen is verwijderd.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw mogelijkheden.